Főzzünk gyurmát!

 

Szerettem volna veletek megosztani ezt a receptet, ami nagy sikert aratott a születésnapi bulikon, amikor a szülők hajlandóak voltak beáldozni konyhájukat egy kis közösségi kreatívkodésért cserébe. Persze minden szülő elkérte a receptet, hiszen olcsóbb, mint boltban megvásárolni a kész gyurmát, ami utána belerakad a szőnyegbe és lehetetlen kiszedni. Ez a fajta főzött gyurma megszáradva könnyen felporszívózható és a ruhából könnyen kimosható, ráadásul nem mérgező, nem tartalmaz káros anyagot, ráadásul tudjuk is miből van. A hűtőben pedig sokáig eláll.

 

ELKÉSZÍTÉS:

Vizet kezdünk melegíteni egy lábasban, ekkor színezzük meg. Nem fontos ételfestékkel, tökéletes a Húsvétra vásárolt tojásfesték vagy egy kis tempera. Majd beletesszük az összes hozzávalót és folytonosan kevergetjük miközben fő, ami körülbelül 15 perc. Eleinte darabos, ragacsos, de később szépen össze fog állni. A végén elég nehéz lesz már keverni, de ekkor már látjuk a végét. Miután kihűlt jól átgyúrjuk (akár egy kis liszt segítségével), ebben a gyerekek is imádnak segíteni, valamint a megszínezős rész is a kedvencük. Meg szoktam kérdezni, hogy milyen színekből keverhető ki például a zöld, lelkesen kísérletezünk, és kivitelezzük.

 

 

Csomagolhatod fóliába, vagy kis műanyag dobozokba rakhatjátok. Utána akár készíthettek belőle kis ajándékokat a gyerkőc kéz vagy láblenyomával. Nagyon szuper szórakozás. Próbáljátok csak ki!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .